Blog

Hout leeft, dit geeft aan dat het kan reageren op temperatuur en vooral luchtvochtigheid.

Vooral nu het atelier kouder is en uw woonkamer warm.

Het kan helpen om die warmte op te bouwen en je paal een extra voeding te geven. Dit is een natuurlijk proces dat nooit 100% voorkomen kan worden, maar we geven graag onze ervaring en advies.

1) Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in uw huiskamer tussen de 50 -60% zit.

Hoe hoger het percentage, hoe sneller uw houten paal kan zwellen, uitzetten.

Te lage luchtvochtigheid doet dan het hout weer krimpen wat dan ook barsten kan geven.

2) Gebruik viltjes of andere meubelhouders zodat je houten plaat of voet niet direct op je ondergrond staat. (circulatie van lucht en vocht)

3) Geef uw houten paal indien nodig een extra boost een voedende primer.

Na veel testen en ons laten adviseren door hardhout specialisten zijn we het meest tevreden van de natuurlijke producten bij De Cockerije.

Deze bieden we vanaf heden ook aan in onze webshop.

Opgelet deze is enkel voldoende voor binnenshuis

Linkje: https://catznwood.be/product/werkbladolie-suarhout/

Deze werkbladolie van de Cokerije is speciaal ontwikkeld voor het afwerken en onderhouden van keukenbladen, aanrechtbladen, werkbanken en ook houten speelgoed en andere SUAR-producten zoals onze houten krabpalen.

Deze werkbladolie is gemaakt uit louter natuurlijke ingrediënten en is daardoor voedsel veilig. Het is dus geen probleem als uw kat in aanraking komt met het product. Let wel hou rekening met een droogtijd van 4u

Als u uw paal buiten houdt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij beschermd is tegen de weersomstandigheden. Zelfs als u uw paal regelmatig in de olie zet, helpt dit niet om hem te beschermen tegen weersveranderingen. Is uw paal van hout, dan is impregneren met een waterbestendige coating essentieel.

Toch een barst en je wil die zichtbaar wegwerken?

Dat kan! Hiervoor werken we zelf het liefst met kneedbaar hout, natuurtint. Met een plamuurmes zo fijn mogelijk opvullen en nadien (5 min.) met een zacht schuurpapier even opschuren zodat het mooi egaal is.

Zoals elk natuurproduct is hout kwetsbaar voor vochtigheid en temperatuurschommelingen. Het goede nieuws: Er gebeurt niets ergs als we hier wat extra aandacht en zorg aan besteden.

Altijd graag tot u dienst,

Sandy en Jurgen

Geef een reactie

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.