Blog

Hoewel suar hout bekend staat om zijn mooie structuur en uiterlijk, zijn er belangrijke aspecten om te overwegen voordat u het buiten gebruikt. Hier is waarom suar hout wellicht niet de ideale keuze is voor uw buiten kattenpaal.

1. Weersbestendigheid

Suar hout mist de weerbestendigheid dat bijvoorbeeld teakhout wel heeft. Het kan niet goed omgaan met constante blootstelling aan de elementen, zoals regen en zonlicht, wat kan leiden tot scheuren en verkleuring.

2. Vochtgevoeligheid

Suar hout heeft een hoge vochtabsorptiecapaciteit, wat een probleem kan zijn wanneer het veel regent. Zonder de juiste behandelings- en afwerkingslagen, kan het hout te veel vocht opnemen, waardoor het gaat zwellen en vervormen. Dit vermindert de levensduur van het product.

3. Onderhoud

Suar hout vereist veel onderhoud om zijn conditie buiten te behouden. Dit houdt in dat het regelmatig behandeld moet worden met teakolie om schade door vocht en UV-stralen te vermijden.

Teakhout neemt het buiten over van Suar

Hoewel suar hout meestal wordt gekozen voor binnenmeubilair vanwege de aantrekkelijke nerf en het uitzonderlijke patroon, suggereert het bovenstaande dat suar hout niet de ideale keuze is voor een buiten kattenpaal.

Voor degenen die toch graag een paal in een buitenruimte verkiezen, biedt teakhout zich aan als een goed en mooi alternatief. Dankzij de unieke eigenschappen die teakhout bezit, waaronder een hoge weerstand tegen vocht, schimmels en insecten, vormt het een ideale keuze. De natuurlijke oliën in teak bieden een ingebouwde bescherming tegen de elementen, wat resulteert in een lange levensduur met minimaal onderhoud.

Foto credits  @Poesenpels

Geef een reactie

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.